Značenie podláh v chladiarni bez prerušenia prevádzky? Friesland Campina Cheese ukazuje ako na to
Značenie podláh v chladených alebo mraziarenských prevádzkach je technická výzva. Nízke teploty, vlhkosť, šmykľavý povrch a obmedzené možnosti odstavenia prevádzky komplikujú aplikáciu bežných podlahových náterov. Spoločnosť Friesland Campina Cheese však našla efektívne riešenie – značenie pomocou UV-cured systému SolidLux, ktoré sa ukázalo ako rýchle, spoľahlivé a bez potreby výpadku prevádzky.
Zadanie: Značenie skladových priestorov v chladiarenskej prevádzke bez prerušenia
Výrobný závod Friesland Campina Cheese v Leerdame potreboval obnoviť 125 metrov podlahového značenia vo svojom sklade syrov. Problém?
✅ Teplota v priestore 4 °C
✅ Teplota povrchu podlahy 2 °C
✅ Plná prevádzka počas prác
Riešenie: UV vytvrdzovanie na mieste
Po dôkladnej príprave podkladu boli nové línie nanesené špeciálnou UV-coating technológiou. Aplikácia prebiehala po častiach a ihneď po nanesení bola línia vytvrdená pomocou ručnej UV lampy. Výsledok?
-
Okamžitá mechanická odolnosť
-
Bez potreby dlhého schnutia
-
Žiadne narušenie skladovej logistiky
-
Odolnosť voči chladu, vlhkosti a opotrebeniu
„Najdlhšie trvá nalepiť maskovaciu pásku. Samotné nanesenie a vytvrdenie prebehne veľmi rýchlo.“
Výhody UV značenia pre chladiarenské priestory (podlahové značenie do mraziarne)
-
Pracuje sa aj pri nízkych teplotách – ideálne do mraziarní a chladiarní
-
Okamžité zaťaženie – po vytvrdení je možné prechádzať vozíkom aj ľuďmi
-
Minimálne narušenie prevádzky – značenie prebieha aj počas skladovania
-
Vysoká viditeľnosť a odolnosť – čitateľné a trvácne línie aj v náročných podmienkach
-
Esteticky presné spracovanie – čisté okraje, žiadne rozmazanie

Značenie podláh bez kompromisov, aj v chlade
Projekt vo Friesland Campina Cheese ukazuje, že aj v chladiacich priestoroch je možné aplikovať profesionálne značenie podláh, ktoré je okamžite použiteľné, trvácne a esteticky presné. UV technológia predstavuje budúcnosť bezpečnostného značenia – bez prestojov a bez kompromisov.